​Asnjëherë mos i hidhni këto gjëra në tualet – do t’ju kushtojnë shtrenjtë

Tualeti mesatar mund të ‘përpunojë’ shumë mbetje natyrale dhe letra higjienike, por nuk është i dizajnuar për gjëra të tjera.

Mënyra më e mirë për të shmangur thirrjen e shpeshtë të një hidraulik është të mbani mbeturinat e tjera larg tualetit.

Ne sjellim gjëra që nuk duhet t’i hidhni në guaskën e tualetit nëse doni t’i shpëtoni vetes mundimin.

Shami dhe peshqirë letre

Edhe pse duken si letër higjienike, nuk janë. Materialet nga të cilat janë bërë nuk treten lehtë dhe ka mundësi që guaska të bllokohet.

Rërë për macet

Edhe pse shpesh thotë se është i degradueshëm, mos rrezikoni. Mund të qëndrojë në tuba dhe të ketë një efekt të keq në sistemin e kanalizimeve.

Pelena

Tualetet nuk janë të dizajnuara për të mbajtur pelena. Por shumë njerëz i hedhin ato dhe kjo është një nga arsyet më të zakonshme dhe serioze të bllokimit të tubave.

Tamponët

Ndërsa tualeti duket si një opsion i dobishëm për të hedhur tamponët dhe gjëra të tjera për higjienën femërore, është një ide e keqe. Ata lehtë mund të krijojnë një bllokim në tuba.

Çdo gjë e bërë prej pambuku

Këto përfshijnë jastëkë, shkopinj veshi dhe leshi pambuku. Pambuku thith ujin mirë, por nuk tretet lehtë. Është shumë i rrezikshëm për kullimet.

Çdo plastikë

Plastika nuk duhet hedhur asnjëherë në tualet sepse nuk tretet dhe krijon probleme në tubacione.

Pe për të pastruar dhëmbët

Edhe sendet e vogla si filli dentar mund të shkaktojnë probleme kur ngatërrohen në tuba ose mbyllen. Përveç kësaj, ai nuk shkrihet.

Ushqimi

Asnjë ushqim, pa marrë parasysh sa teksturë, nuk duhet të hidhet në tualet. Sidomos harroni për kockat që njerëzit shpesh hedhin në kullues.

Flokët

Nëse i pastroni flokët nga vaska, mos i hidhni në tualet, sepse kjo vetëm lëviz mbeturinat nga një kullues në tjetrin.

Të fundit