Ky shtet evropian lëshon udhëzues për qytetarët se si të përgatiten në rast lufte

Qeveria polake ka nxjerrë një udhëzues se si të përgatitemi për një krizë siç është lufta. Polonia udhëzon publikun se çfarë duhet të bëjë gjatë sulmeve me armë që variojnë nga konvencionale në kimike dhe bërthamore, si dhe përshkruan sistemet e paralajmërimit publik që do të përdoren në ngjarje të tilla.

Udhëzuesi këshillon njerëzit që të rezervojnë ujë, ushqim, ilaçe, bateri dhe pishtarë në rast të ndërprerjeve të energjisë. Edhe pse qeveria tha se është e detyruar të përgatisë publikun për skenarë të ndryshëm, ajo mohoi se udhëzuesi të kishte ndonjë lidhje me luftën në Ukrainë. Udhëzuesit e mëparshëm kishin përfshirë situata të tilla si përmbytjet dhe moti i ashpër i dimrit.

Megjithatë, kërcënimi i pushtimit rus mund të jetë në mendjen e disave në Poloni, që është në kufi me Ukrainën. Ndërsa Rusia i ka përqendruar kryesisht përpjekjet e saj të luftës në Ukrainën veriore, jugore dhe lindore, ajo ka kryer bombardime në qytetin perëndimor të Lviv – 43 milje nga kufiri polak.

Nuk ka asnjë informacion specifik se Rusia po planifikon një sulm ndaj Polonisë, ose se Polonia po pret një të tillë, por ka frikë se Rusia mund të përpiqet të zgjerojë pushtimin e saj në vendet fqinje.

Të fundit

Sa orë gjumë duhet të bëjnë bebet?

Rekomandimet për orët e nevojshme të gjumit tek fëmijët...