​Ed Sheeran fiton rastin e plagjiaturës “Shape of You”

Muzikanti britanik Ed Sheeran ka fituar një çështje të profilit të lartë për të drejtat e autorit mbi këngën e tij hit të vitit 2017 “Shape of You”.

Në një vendim të Gjykatës së Lartë të Londrës të mërkurën, një gjykatës vendosi që Sheeran nuk kopjoi këngën e artistit Sami Switch “Oh Why”.

Switch, emri ligjor i të cilit është Sami Chokri, pretendoi se Sheeran kishte plagjiaturë një pjesë kyçe të këngës së vitit 2015.

Në vendimin e tij, gjykatësi Zacaroli shkroi se ishte i kënaqur që Sheeran nuk kopjoi qëllimisht elementë të “Oh Why” të Switch.

Sheeran ishte akuzuar për shkelje të të drejtave të autorit më parë.

Në vitin 2016, ai u padit për këngën “Photograph”, e cila u zgjidh jashtë gjykatës dhe u akuzua më shumë se një herë për hitin e tij “Thinking Out Loud” duke filluar nga i njëjti vit.

Të fundit