Sipas ekspertëve, mbajtja e urinës gjatë natës mund të çojë në probleme serioze shëndetësore

Ekspertja e shëndetit intim dhe themeluesja e Kegel8, Stephanie Taylor tha se nëse keni nevojë të urinoni gjatë natës, ka disa arsye pse nuk duhet ta mbani atë.

Ajo tha: “Mund të jetë zhgënjyese kur fshikëza juaj ju zgjon gjatë natës, por mbajtja e saj brenda dhe rënia përsëri në gjumë mund të çojë në probleme serioze shëndetësore”.

Fshikëza mesatare e të rriturve mund të mbajë dy gota urinë përpara se të konsiderohet e plotë, gjë që mund të zgjasë deri në 10 orë, vuri në dukje ajo.

Në të vërtetë, ajo tha se fshikëza juaj i dërgon një mesazh trurit kur është rreth një çerek plot, gjë që ju bën të zgjoheni natën.

Ekspertja shëndetësore vazhdoi: “Megjithatë, nëse e lini shumë gjatë, mund të krijohen baktere të dëmshme të cilat mund të shkaktojnë një infeksion të traktit urinar. Nëse një UTI nuk trajtohet dhe infeksioni përhapet, mund të kthehet në sepsë kërcënuese për jetën. Injorimi i fshikëzës suaj për një kohë të gjatë mund të bëj kërdi me dyshemenë e legenit tuaj, të shkaktojë thatësi të pakëndshme dhe mosmbajtje ku ju urinoni pa kuptim”.

“Në mënyrë të ngjashme, mbajtja e urinimit shumë shpesh mund të bëjë që muskujt në fshikëzën tuaj të humbasin aftësinë për t’u tkurrur kur keni nevojë për to, duke çuar në mbajtje urinare ku nuk mund ta zbrazni fshikëzën tuaj – edhe kur po shpërtheni për të shkuar.

Sigurohuni që të zbrazni fshikëzën tuaj para gjumit dhe më pas t’i vendosni vetes një alarm për një orë para se të zgjoheni duke pasur nevojë të urinoni. Bëjeni këtë për disa netë me radhë dhe më pas filloni të shtyni alarmin tuaj çdo dy ditë”.

“Duke bërë këtë, ju do të fitoni më shumë kontroll mbi fshikëzën tuaj dhe shpresojmë që përfundimisht t’ia dilni deri në mëngjes. Por sigurohuni që të mos vendosni të njëjtin alarm për shumë netë me radhë – kjo mund të trajnojë trurin tuaj që t’ju zgjojë vazhdimisht në atë kohë”.

Të fundit

Sa orë gjumë duhet të bëjnë bebet?

Rekomandimet për orët e nevojshme të gjumit tek fëmijët...