Pse e kemi të vështirë t’i themi partnerit çfarë na pëlqen në krevat

Ne jetojmë në një kulturë që na ka bërë të besojmë se kur je me dikë, ai duhet të jetë në gjendje që t’ju lexojë mendjen pa i thënë asgjë. Por përkundrazi, sipas ekspertëve, çiftet që shijojnë më shumë seksin janë ata që flasin më shumë për të.

Kjo nuk do të thotë se është e lehtë. Të kërkosh atë që dëshiron në shtrat kërkon  të tregohesh i dobët dhe partneri juaj duhet të jetë gjithashtu i gatshëm të dëgjojë atë që ju i kërkoni.  Leximi i mendjes mund të mos jetë një parashikues i saktë përputhshmërie, por aftësia për të folur dhe dëgjuar me partnerin tuaj me siguri është.

Duhet praktikë. Edhe nëse ju bën të ndiheni sikur fytyra juaj ka marrë një pamje të pakëndshme, që nëse do shprehnit dëshirën tuaj do t’ju bënte të dukeshit qesharakë. Sa më shumë ta bësh, aq më natyrale duhet të ndihen këto biseda. Nëse ideja për të nisur një nga ato biseda duket e pakapërcyeshme, filloni nga pak.

Ju, për shembull, mund të flisni me partnerin tuaj për atë që tashmë keni shijuar në jetën tuaj seksuale së bashku, jo nga përvojat tuaja të mëparshme. Është një mënyrë për t’u lehtësuar në të shprehur. Bëhuni specifik për atë që ju pëlqeu, dhe nga atje, mund të filloni të flisni për atë që mund të pëlqeni tjetër.

Këto biseda duhet të ndodhin jashtë dhomës së gjumit. Duke pritur derisa të jeni në shtrat me dikë për të filluar të flisni për atë që ju pëlqen – është shumë vonë në atë pike. Nëse jeni në një marrëdhënie të krijuar, flisni për këtë gjatë drekës, në makinë, në një shëtitje – kudo që nuk jeni nudo dhe me eksitim dhe duke u përpjekur t’i bëni përshtypje njëri-tjetrit. Vetëm sigurohuni që “ka hapësirë ​​të mjaftueshme fizike mes jush, ku mund të gjeni kohë për të bërë një bisedë.

Megjithatë, përpara se të bëni ndonjë nga këto, merrni një moment për të qartësuar ato që doni me veten. Filloni duke i bërë vetes pyetjen: Pse është kaq e vështirë për mua të kërkoj atë që dua në shtrat? Provoni të shkruani përgjigjen tuaj në ditar. Keni frikë nga refuzimi apo sikleti? Apo nuk jeni plotësisht të vetëdijshëm për atë që dëshironi? “Më pas mendoni se si jeni rritur, çfarë keni mësuar për kënaqësinë dhe seksualitetin tuaj, dhe çfarë tregimesh keni mësuar për të kërkuar atë që ju pëlqen. Ju jeni i vetmi që mund t’u përgjigjeni këtyre pyetjeve, kështu që filloni me veten tuaj.

Të fundit

Sa orë gjumë duhet të bëjnë bebet?

Rekomandimet për orët e nevojshme të gjumit tek fëmijët...