Shenjat që ju ndihmojnë të kuptoni se jeni një çift solid dhe i fortë

Një ditë një shkrimtar shkroi: “Disa dashuri, edhe nëse jetojnë nën të njëjtën çati, jetojnë më larg se mijëra kilometra”. Është e trishtueshme të thuhet, por gjithnjë e më shumë çifte po e përjetojnë këtë situatë të shëmtuar. Në fakt, edhe nëse në fillim të një historie dashurie gjithçka duket perfekte, në mënyrë që një marrëdhënie të mbetet e qëndrueshme dhe e fortë pavarësisht kalimit të kohës, duhet shumë përkushtim dhe vendosmëri.

Megjithatë ekzistojnë çifte të kënaqura dhe të lumtura, dhe të qenit i vetëdijshëm për dinamikën psikologjike që përfaqëson shtyllat e një marrëdhënieje të shëndetshme dhe të qëndrueshme, mund të na ndihmojë të ushqejmë një marrëdhënie më të qëndrueshme.

Si të kuptoni nëse lidhja në çift është e fortë?

Çiftet e lumtura komunikojnë. Për të funksionuar siç duhet, një çift duhet të mësojë të komunikojë në mënyrë të qetë dhe efektive. Në fakt, një nga shkaqet kryesore të divorcit është mungesa e komunikimit; nga ana tjetër, një çift që është në gjendje të flasë lirshëm për problemet, nevojat dhe pritshmëritë ka shumë më tepër gjasa të përballojë me sukses vështirësitë e jetës në marrëdhënie.

Çiftet e lumtura i besojnë njëri-tjetrit. Që një marrëdhënie të zgjasë me kalimin e kohës, duhet të ketë besim të vërtetë. Nuk është e mundur të kaloni çdo minutë me frikë dhe shqetësime për partnerin: pasoja e natyrshme e mungesës së besimit në çift është shpesh fundi i marrëdhënies.

Çiftet e lumtura e tregojnë dashurinë e tyre me veprime.Është mirë të thuash “të dua”, por është akoma më mirë kur partneri yt e tregon dashurinë e tij me veprime. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të jeni gjithmonë prezent në momentet e vështirësisë së partnerit tuaj dhe ta mbështesni atë në të gjitha rrethanat.

Çiftet e lumtura kanë momente intimiteti. Kur bëhet fjalë për intimitetin në një çift, shumë mendojnë gabimisht seksin; megjithatë, gdhendja e momenteve të intimitetit nuk ka të bëjë vetëm me seksualitetin. Në fakt, për të qëndruar i fortë me kalimin e kohës, çdo çift duhet të ndërtojë një lidhje të thellë: të kalosh momente intimiteti do të thotë t’i hapesh tjetrit, të zbulosh sekretet dhe dobësitë e dikujt, pa frikën se mos gjykohesh ose gjykohet si “gabim”.

Çiftet e lumtura qeshin së bashku. Nëse intimiteti është vërtet shumë i rëndësishëm në një çift, të qeshni së bashku është thelbësore. Që çifti të jetë solid dhe i lumtur, edhe partnerët duhet të jenë miq dhe të argëtohen së bashku. Nëse për t’u argëtuar çifti ka domosdoshmërisht nevojë për një person të tretë ose të katërt, atëherë duhet të vraponi për të riformuar zakonet e çiftit, sa nuk është vonë.

Por çfarë të bëjmë nëse kuptojmë se marrëdhënia jonë nuk është aq e fortë dhe solide sa do të donim? Ne duhet t’i bëjmë tonat këto zakone të mira dhe afiniteti i çiftit do të përfitojë më shumë se kurrë.

Të fundit

Moti për ditën e sotme

Ditën e nesërme vendi ynë do të ndikohet nga...

Sa orë gjumë duhet të bëjnë bebet?

Rekomandimet për orët e nevojshme të gjumit tek fëmijët...