Zelensky bën thirrje për protesta botërore kundër Rusisë

Presidenti i Ukrainës Zelensky bëri thirrje për të gjithë njerëzit në mbarë botën që të dalin në rrugë të enjten, për të treguar mbështetjen e tyre për Ukrainën.

Lufta e Rusisë nuk ishte vetëm kundër Ukrainës, tha ai, por edhe kundër lirisë së njerëzve kudo – dhe bota duhej të ndalonte përdorimin e forcës nga Rusi, shkruanBBC, përcjell “Bota sot”.

“Ejani nga zyrat tuaja, shtëpitë tuaja, shkollat ​​dhe universitetet tuaja, ejani në emër të paqes, ejani me simbolet ukrainase për të mbështetur Ukrainën, për të mbështetur lirinë, për të mbështetur jetën”, tha presidenti.

Fjalimi i Zelensky erdhi disa orë përpara një samiti të NATO-s në Bruksel, ku vendet perëndimore pritet të bien dakord për dërgimin e përforcimeve në Evropën Qendrore dhe Lindore për të forcuar mbrojtjen e bllokut.

Presidenti amerikan Joe Biden do të marrë pjesë në takim në një ditë që do të shënojë një muaj nga fillimi i pushtimit rus.

Të fundit