​Lavrov pranoi për herë të parë se sa shumë e dëmtuan Moskën sanksionet

Moska u befasua nga përmasat e sanksioneve të vendosura nga Perëndimi ndaj Rusisë për luftën në Ukrainë, tha ministri i jashtëm rus, Sergei Lavrov.

Kjo është hera e parë që një zyrtar i lartë rus ka pranuar se nuk ishin gati për një përgjigje perëndimore.

“Kur ngrinë rezervat e bankës qendrore, askush që parashikoi se çfarë sanksionesh do të vendoste Perëndimi, nuk mund të kishte parashikuar. Është vjedhje e pastër, “u tha Lavrov studentëve në Institutin Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Moskë, raporton Financial Times.

Kujtojmë, rubla ra në nivelet më të ulëta rekord pasi vendet perëndimore ngrinë 300 miliardë dollarë nga rezervat valutore të Rusisë prej 643 miliardë dollarësh, duke penguar bankën qendrore të Rusisë të vendosë “kokë lufte” për të zvogëluar ndikimin e sanksioneve dhe për të lejuar që shteti të funksionojë normalisht. 

Të fundit