Alexey Navalny u shpall fajtor për mashtrim në shkallë të lartë nga gjykata ruse

Lideri i opozitës ruse Alexey Navalny, i Kremlinit Alexei Navalny është shpallur fajtor për mashtrim në shkallë të gjerë nga një gjykatë ruse.

Prokurorët rusë po kërkojnë ta transferojnë Navalny-n në një koloni penale të sigurisë maksimale për 13 vjet me akuza për mashtrim dhe përbuzje të gjykatës, shkruan Sky news, përcjell “Bota sot”.

Navalny, 45 vjeç, u arrestua në janar 2021 pasi u kthye në Rusi nga Gjermania ku po shërohej nga helmimi me agjent nervor diçka që ai fajëson Kremlinin dhe që autoritetet ruse e mohojnë.

Ai është një kritik i hapur i Presidentit Putin dhe po vuan një dënim prej tre vitesh e gjysmë për akuzat se vodhi 3.5 milion euro donacione për organizatat e tij politike, të cilat ai i mohon.

Ai doli përsëri në gjyq i akuzuar për akuza të reja mashtrimi muajin e kaluar brenda burgut të sigurisë maksimale në lindje të Moskës, ku ai është i ndaluar.

Të fundit