9 mënyra për ta bërë një introvert të ndihet i vlerësuar

Të qenit i ndjeshëm ndaj ndjenjave të një introverti është vetëm një mënyrë për t’i bërë ata të ndihen të vlerësuar.

Nëse njihni ndonjë introvert – ose jeni vetë i tillë – me siguri dini disa gjëra rreth tyre: ata janë dëgjues të mrekullueshëm, i mendojnë gjërat mirë në vend që të thonë gjënë e parë që u vjen në mendje dhe e vlerësojnë kohën e tyre vetëm. Por cilat janë disa mënyra se si mund t’u tregoni atyre se kujdeseni vërtet?

Në rast se nuk jeni i sigurt, unë kam menduar disa mënyra se si mund ta bëni një introvert të ndihet i vlerësuar. Më besoni, ata do të vlerësojnë që ju i shihni – i shihni me të vërtetë – në një botë që shpesh nuk e bën.

9 mënyra për ta bërë një introvert të ndihet i vlerësuar:

Jepuni atyre kohë të mjaftueshme për të folur.

Tregojuni atyre se po i kushtoni vëmendje asaj që ata thonë.

Shijoni heshtjen me ta kur kanë nevojë për të.

Paralajmërojini nëse dëshironi që ata “të mendojnë me zë të lartë”.

Kontaktojini ata me mjetet e tyre më të rehatshme të komunikimit. (Udhëzim: Nuk është telefoni.)

Sa më pak kontakt me sy t’i jepni, aq më mirë.

Jini të ndjeshëm ndaj mendimeve dhe ndjenjave të tyre.

Jepuni atyre shumë kohë vetëm (dhe mos i bëni të ndihen në siklet për këtë).

Tregojuni atyre se nuk ka asgjë të sikletshme tek ata.

Të fundit

Argjentina në presion

Edhe dita e sotme do të rezervojë katër duele...

​“Funerali i mbylljes së degëve”, studentët ‘homazhe’ për zbrazjen e universiteteve në Shqipëri

Qëndresa qytetare dhe studentët kanë vendosur dy pllaka varri...