Italia ngre alarmin për sulme kibernetike

Italia ka paralajmëruar për sulme kibernetike që pritet të ndodhin gjatë ditës së nesërme, me 6 mars.

Sipas autoriteteve, sulmet mund të kenë cak subjektet qeveritare dhe industriale.

Nga ajo që mëson AGI, alarmi është ngritur nga Csirt, Ekipi i Reagimit ndaj Incidenteve të Sigurisë Kompjuterike të Agjencisë Kombëtare të Sigurisë Kibernetike (Acn). “Nga lajmet konfidenciale mësohet se të dielën e 6 marsit mund të kryhen sulme kibernetike, të lidhura me situatën ndërkombëtare”, thuhet në deklaratë.

“Duke kujtuar nevojën për të miratuar të gjitha masat e mbrojtjes së aseteve të TI-së, veçanërisht ato të mbuluara nga sinjalizimet specifike të lëshuara tashmë nga Agjencia e Sigurisë Kibernetike – Csirt Italia, rekomandohet t’i kushtohet vëmendje e veçantë në ditën e treguar dhe të komunikohet çdo dëshmi e aktivitetit keqdashës duke përdorur kanalet e komunikimit të Csirt Italia”, vijon deklarata.

Italia së fundmi ka sekuestruar nga oligarkët rusë pasuri në vlerë të 140 milionë eurove.

Të fundit

Behgjet Pacolli pronari i ardhshëm i Manchester United?!

Mediumi anglez Football Transfers, shkruan se ish-presidenti i Kosovës,...

Rrëfimi i 18 vjeçares: I dashuri i nënës ma humbi virgjërinë, tani kam frikë…!

Revistës “The Sun”, kësaj radhe i është drejtuar një...