Inspektorati Farmaceutik-operatorëve ekonomik: Mos përdorni gaz medicinal nga operatorë të pa autorizuar

Inspektorati Farmaceutik i Kosovës kërkon nga operatorët ekonomikë që shpërndajnë gaz medicinal në institucionet publike apo private, që gazi që prodhohet dhe shpërndahet të jetë vetëm nga operatorët, të cilët janë të licencuar nga autoriteti kompetent që është Agjencia Kosovare për Produkte dhe Pajisje Medicinale (AKPPM).

Gjatë inspektimeve të kryera, Inspektorati Farmaceutik ka hasur në institucione shëndetësore që janë furnizuar me gaz medicinal nga operatorë ekonomik të pa autorizuar, me ç’rast ka bllokuar dhe ndaluar përdorimin e këtij produkti.

Gazi medicinal i cili është i autorizuar të qarkulloj në Republikën e Kosovës përmes AKPPM-së, duhet të përmbajë banderolën e Republikës së Kosovës, mbishkrimin dhe numrin serik të prodhimit.

Inspektorati Farmaceutik u bën thirrje institucioneve shëndetësore publike apo private që të furnizohen me gaz medicinal vetëm nga operatorët ekonomik të licencuar për shpërndarjen e gazit medicinal nga AKPPM.

Të fundit

Mariçiq: Pres raport pozitiv nga Komisioni Evropian

Zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq, në konferencën...

Sondazhi: 83% e ukrainasve duan anëtarësimin në NATO

Një rekord 83 për qind e ukrainasve do të...

Zbulohen 12 emigrantë në afërsi të Negotinës

Dymbëdhjetë emigrantë nga Siria janë gjetur sot në një...